úterý 28. června 2016

Ad Hominem - Dictator: A Monument of Glory



Francouzský projekt Ad Hominem stvořil precizní, promyšlené album, disponující silnou majestátností, skvělou techničností a hlavně pestrostí, dovršující dílo k nekonečným výšinám geniality. Atmosférická složka má povzbuzující vliv jdoucí ruku v ruce s pocity hrdosti, naopak metalový podklad přináší smrt tomu, co stojí kapele v cestě.10/10”


Francouzští black metalisté Ad Hominem patří mezi kapely procházející vývojem, jenž rozděluje řady fanoušků do dvou válečných táborů. V prvním táboře se nacházejí vyznavači primitivního soundu. Za kult zde platí debut “Planet ZOG - The End” a následující “A New Race for a New World”. Na zmíněných deskách se Kaiser Wodhanaz (hudbu si skládá a nahrává sám) prezentoval primitivní formou černé odrůdy metalu. Ad Hominem platili za řeznické komando, které hnal kupředu bezbřehý fanatismus, jdoucí ruku v ruce s přiděleným úkolem muziky - utopit vše lidské ve vlastní krvi.

Já zříkám se jména Ježíš Kristus
prohlásit se za božího mučedníka oslavovaného bezmocnými hymnami
ikona zoufalého stáda
skrytá iluze”

Druhý tábor disponuje již vyvinutější armádou zabijáků, se stejným výcvikem, avšak s větší inteligencí. V roce 2005 přichází první posun s albem “Climax of Hatred”. V pořadí třetí materiál v diskografii Ad Hominem potvrdil legendy o významnosti tohoto čísla pro každou skupinu. Mnou nepřijatá deska platí za jedno z nejoblíbenějších alb, které Kaiser nahrál. Kompozice ctí minimalistickou tradici francouzského projektu, zároveň ukazují, jakým směrem by se mohla hudba multiinstrumentalisty ubírat. Ad Hominem uctívají kult osobnosti, vedou válku proti náboženství (nenávist vůči křesťanství a islámu), pohrdají lidskou rasou mnohem promyšlenější taktikou a šíří jadernou apokalypsu mnohem účinněji než kdy v minulosti.


Rok 2009 se nesl ve znamení zlomu ve tvorbě francouzského projektu. Album “Dictator: A Monument of Glory” je dosud vrcholem Kaiserovy tvorby, vnášející do jeho rukopisu majestátnost, s vyšperkovanou techniku po svém boku. Intro “In Power” vás připraví svou hrdě znějící atmosférou na nelítostný masakr, kterým vás hudebník roznese na kopytech. Nakonec z vás nezůstane nic, krom krvavých cákanců na zdech. Jak jsem již naznačil výše, tvorba Ad Hominem je promyšlená, nikoli barbarská jako v letech minulých. Chvíli vás kropí salva ostrých bicích partů, dělajících do vašich bezmocných těl díry s brilantní přesností. Vždy však palba ustane a pod praporem epična nastolí Kaiser diktátorství pomocí mocných, heroických sborů, doprovázených výraznými melodiemi, navozujícími pocity drtivé nenávisti, nikoli uvolnění. 


Pestrost je tedy velmi podstatnou součástí nové tváře Ad Hominem. Kaiser však nestaví kvalitu materiálu pouze na majestátní atmosféře, či různorodých vokálech. Základním stavebním motorem stroje smrti Dictator: A Monument of Gloryjsou kvalitní riffy, působící dojmem slastných zvuků jedoucího tanku. Jsou agresivní, intenzivní, jejich průraznost působí dojmem tankového granátu, hladce pronikajícího zdmi mešity, či kostela.

otroci boží směrem k šibenici
šibenice pro otroky boží
lichotník slabým a morálním jedem
démonizování hluboké podstaty sebe sama
ctnostný úpadek
Já nejsem otrok boží!
ty odporné ztělesnění slabosti, která byla vznikla z protivenctví
sděl lži svých stoupenců, pokryteckých obhájců rovnosti”

Vše podtrhává vražedná produkce, která i přes fakt absence umělosti, nedisponuje špínou ze začátků kapely, nýbrž dokonalou čistotou, dodávající hudbě Ad Hominem šmrnc výjimečnosti. Na “Dictator: A Monument of Glory” nenalezneme slabšího místa, vše je nadlidsky dokonalé. Ale přeci jen se najdou vůdci celé té armády bestiálních kytarových oddílů a podpůrné bicí dělostřelecké síly vedené pod fanatickým Kaiserovým diktátem. Taková “Slaves of God” působí jako anti-náboženská hymna. Pod výkřikem I abjure the name of Jesus Christ. Die slaves!” započnou jatka, lámajíc se zhruba v polovině stopáže na sborové výkřiky, které vám dají okusit pocit moci. Druhou nejvýraznější skladbou je hitovka “ZOG Is Dead”. Skladba je nejchytlavější kompozicí nacházející se na monumentu slávy. Mimochodem, ZOG, postava spojující všechny alba Ad Hominem, umírá a na nejnovější fošně “Antitheist” se tím pádem nenachází. 


Francouzský projekt Ad Hominem stvořil precizní promyšlené album, disponující silnou majestátností, skvělou techničností a hlavně pestrostí, dovršující dílo k nekonečným výšinám geniality. Atmosférická složka má povzbuzující vliv, jdoucí ruku v ruce s pocity hrdosti, naopak metalový podklad přináší smrt tomu, co stojí kapele v cestě. Kaiser by měl být pyšný na to, co vytvořil. Pro mé uši se jedná o jednu z nejlepších desek moderní black metalové scény. ANTI-HUMAN!

Tracklist:
1. In Power
2. Dictator
3. Slaves of God
4. The Encomium of Terror
5. Chambers of Hate
6. Solitary Supremacy
7. ZOG Is Dead
8. Total Völkermord
9. Schlachthaus der Gedanken
Sestava:
Kaiser Wodhanaz – všechny nástroje, hudba, zpěv
Label: Darker than Black Records
Žánr: Anti-human black metal
Národnost: Francie
Hodnocení: 10/10
Hudební ukázka: "Slaves of God!"

In The Woods vydali skladbu



Norští dříve black metalisté, nyní avantgardní/progresivní rockeři In The Woods... vydají 16.září pod Debemur Morti Productions nové album "Pure". Kapela nyní přichází s novou skladbou"Cult Of Shining Stars",  kterou naleznete na bandcampu kapely.


pondělí 27. června 2016

Netherbird přichází s novým singlem




Švédové Netherbird ohlásili návrat s informací o tom, že tento rok konečně vyjde nový počin. Melodičtí black/death metalisté 6.července vydají nový singl pojmenovaný "Windwards". Materiál čítá celkem dvě skladby, krom titulního songu ještě kompozici "Sculptors and Spectres". Na tomto odkaze si můžete obě písně poslechnout a udělat si názor na to, jak by mohlo album znít a kam se po těch letech kapela rozhodla vydat.


neděle 26. června 2016

Invokations at the Holy House



Pořadatelská značka Speckjaga, tvořící jedinečný festival v rakouských horách - Funkenflug přichází s další akcí, tentokrát Invokations at the Holy House. Stane se tak 15 - 16. července. Headlinery jsou američtí death metalisté Incantation, kteří brázdí pódia od roku 1989. Co se dalších jmen týče, zavítáme do chrámu samotného Lucifera a vzývání černé magie. Nejzajimavější skupinou extrémně metalového večírku jsou švýcarští mystici Schammasch, kteří za sebou mají vydání vynikající trojdesky "Triangle", na níž se kapela představila ve vrcholné formě a předvedla, jak se má dělat správný okultní rituál za znění avantgardou nasáklého blacku.

We invite you to the invocations at the holy house!
Sweat and Heat above the mountains!
Flesh and Blood unites!

Ticket under speckjaga@sbg.at
Ticket´s will be limited to 150
Price: 25€
Die Va. findet im Tempel statt also keine angst vorm Regen!


                         Incantation - "Carrion Prophecy" (Amerika - death metal)


                    Schammasch - "Consensus" (Švýcarsko - avantgarde/ocult black)


                   Chaos Invocation - "Funeral Messiah" (Německo - black metal) 


                                                            FB event 
                                                           Speckjaga oficial
                               

sobota 25. června 2016

Eternal Hate Fest vol.14.





Areál pod sjezdovkou v Nýrsku 16.července poskytne  opět své přírodní, krásné prostředí k black metalovým orgiím. Na co se tentokrát těšit? Tak především na headlinery v podobě francouzského anti-human komanda Ad Hominem, které propaguje svou poslední fošnu "Antitheist". Druhým velkým tahákem jednodenního festivalu je polská, kultovní horda Arkona, která předvede chladnou show, jak je u ní zvykem.

AD HOMINEM (Fr-totalitarian black metal)-https://www.facebook.com/adhominemofficial/?fref=ts
ARKONA (Pl-black metal)-https://www.facebook.com/arkonahorde/?fref=ts
PERMAFROST (Germany-black metal)-https://www.facebook.com/permafrost68686/?fref=ts
SEKHMET (Cz-black metal)-http://bandzone.cz/sekhmetczech
ASKEREGN (Germany-black metal)-https://www.facebook.com/Askeregn/?fref=ts
URT (Estonia-pagan black metal) https://www.facebook.com/urtofficial
SÖJARUUN (Estonia-black metal)-https://www.facebook.com/Sõjaruun-
AGAROTH (Mexico-black/death metal)-https://www.facebook.com/Agaroth
KRAAKE (Cz-black metal)-https://www.facebook.com/kraakeblackmetal/?fref=ts
ARMILLARIA (Cz-b
lack metal)-https://www.facebook.com/armillariametal/?fref=ts
Vstupné 430 Kč.
Ticket price 17 EU.
Ticket price include eko fee !!
Ticket will be possible buy only at the door.
Camping and parking in the festival area is for FREE.
The enter is possible pay in EU.
In the area is better pay in Czech Crown(CZK).MONEY can be exchanged at the entrance.


                     Ad Hominem - "Go, Ebola" - (anti-human black metal - Francie) 

 

         Arkona - "Przyszly zdrajca chrzescijanskiej masy" - (pagan black - Polsko)

  
                     Permafrost - "The Throne of Satan"- (black metal - Německo)


                                        Sektmet - "Daath" - (Česko - black metal)

                 
                      Askeregn -- Pogrom der Flammen- (black metal - Německo/Česko)


                                  Urt - Porri Rühk/Toil To Soil- (pagan/black - Estonsko)


                                                        FB EVENT

                                                       Oficial web 


Lunatic Gods připravují album/Ghost Bath - Happyhouse




Slovenští pagan/black metalisté Lunatic Gods započali práce na novém materiále, který bude vůbec prvním dlouhohrajícím po odchodu hlavního skladatele Hiraxe. Deska se bude jmenovat „Saga de Turgh“, více informací brzy.


Američtí post - depressive black metalisté Ghost Bath míří pod Nuclear Blast k výšinám a zdá se, že se kapele daří. Dokazuje to další videoklip k písni "Happyhouse", který si můžete pustit na tomto odkaze. Ghost Bath celosvětově znovu vydávají aktuální desku "Moonlover", z níž pochází klip. O album se starají Nuclear Blast. 


čtvrtek 23. června 2016

Mayhem a Winterhorde mají nové klipy




Norská legendární black metalová smečka Mayhem vydala nový videoklip ke skladbě "Watcherů", pocházející z posledního díla "Esoteric Warfare". Video režíroval James Pesature (Magnetar Studio) a naleznete jej na tomto odkaze. 


Izraelští melodičtí black metalisté Winterhorde vydávají vé nové album pojmenované  "Maestro" a doprovodně vypouští videoklip k písni "Worms of Soul". ve které můžete zaslechnout mluvené slovo, pocházející z hrdla Big Bosse, známého z legendárních Root. na desce se vyskytuje ještě ve dvou skladbách). Režie se ujal dlouholetý přítel a partner kapely, slavný rumunský umělec Costin Chioreanu. Pro přehrání klipu klikněte na tento odkaz.



úterý 21. června 2016

Freitod - Der unsichtbare Begleiter


"Freitod i přes zmíněná negativita logicky navazují na předešlé "Regenjahre", doplňují jej a i přes fakt, že je "Der unsichtbare Begleiter" o kapku méně zdařilým počinem, nedělají depressive black metalové scéně ostudu. Předkládají kvalitní písně s pro kapelu typicky silnými melodiemi a vokály."7/10

Německo a Rakousko – dvě země, dvě vlivné post/depressive blak metalové scény, množství kvalitních jmen, reprezentujících obě národnosti po celém světě. Zatímco v Rakousku si žíly podřezávají asi nejvíce zvuční Harakiri for The Sky (vydali nové album „III: Trauma“), Anomalie či Selbstentleibung, v Německu si přes větve stromů provaz hází taková Agrypnie, Heretoir nebo mnou právě rozebíraní Freitod. Nejzajímavější na tom všem je propojení všech zmíněných těles ohledně těsných spoluprací a jistě i kamarádství.


Řady Freitod tvoří dvě žalem postižené duše - G. Eisenlauer (čistý zpěv, kytara) a R. Seyferth (skřek, bicí). Koncertní sestavu doplňují: B. Stieglmaier (basa), Lars Lüttge - (kytara) a O. Heide (bicí). Freitod započali svou psychickou terapii pomocí muziky dvěma demy "Hoffnungslos…" a "…einst tiefe Wunden…“, první dlouhohrající deska vyšla roku 2010 a její hudební obsah se skrýval pod názvem "Nebel der Erinnerungen". Zde se však podepsala prozatímní snaha nalézt svůj neobjevený výraz a muzikantský um. Debutová fošna na mě do dnešních dnů působí jako nevýrazná šeď, bez sebemenšího nápadu a zajímavosti. 




Freitod se projevili jako kapela, objevující své skryté schopnosti až s nadcházejícím dílem "Regenjahre", s nímž undergroundovému světu představili, dá se říci i na přesycený trh, originální rukopis, zaznamenávající své žalostné notové znaky výraznou melodikou, zaměřením se na intenzitu sdělení a také originálním dvoj – zpěvem (čistý/skřek v Němčině). Nové album "Der unsichtbare Begleiter" se na scéně vyskytlo zcela nečekaně, bez větší propagace. Pokračuje přesně tam, kde duo poutníků krajin lidské mysli skončilo, zda je to dobře, či špatně je už na vás.

Tklivé melodie jdoucí ruku v ruce s chytlavostí tvořené kytarovou linkou G. Eisenlauera opět tlačí skladby kupředu s údernou rytmickou bicí sekcí R. Seyfertha. Tak jako v minulosti, ani zde Němci nesází na nějaké technické onanie, či pokusy o progresi. Jde o sdělení poselství o svých bolístkách, podávaným jednoduchou, avšak účinnou hudbou, mířící přímo na srdce. Hudba Freitod mi melodikou připomíná neurvalejší Selbstentleibung, ti jsou však agresivnější, Freitod naopak uhlazenější. Avšak občasné až punk/heavy prvky jsou zde všudypřítomné, stejně jako u rakouských kolegů (Freitod občas nasadí i melancholické, do rocku zbarvené pasáže). Němci disponují obdivuhodným citem pro silné melodie. Ten působí v tomto případě vzezřením dvousečné zbraně. Narážím na fakt, že Freitod se svým albem "Regenjahre" nasadili laťku příliš vysoko, a tak "Der unsichtbare Begleiter" nedosahuje kvalit předešlé kolekce skladeb (jednoduše melodie nejsou tak výrazné jako dříve, a tak máte pocit, že posloucháte to samé co dříve, jen ve slabší verzi).


Freitod i přes zmíněná negativita logicky navazují na předešlé "Regenjahre", doplňují jej a i přes fakt, že je "Der unsichtbare Begleiter" o kapku méně zdařilým počinem, nedělají depressive black metalové scéně ostudu. Předkládají kvalitní písně s pro kapelu typicky silnými melodiemi a vokály. Uvidíme, která deska bude u fanoušků bodovat více, "III: Trauma" od Harakiri for the Sky, či tato? Popravdě o Harakiri mohu napsat to samé, co o nyní recenzovaných Freitod. 

Tracklist:
1. Unter schwarzen Wolken
2. Die falsche Krankheit
3. Der unsichtbare Begleiter
4. Zerrissen
5. Mirta
6. Die Zeit heilt keine Wunden
7. …und am Ende war das Nichts (Abwärts II) 
Sestava
G. Eisenlauer - kytara, basa, čisté vokály
R. Seyferth - bicí, extrémní vokál
Label: Ván Records
Žánr: Post - depressive black metal
Národnost: Německo
Hodnocení: 7/10 
Hudební ukázka: "Mirta"

Festivalis Kilkim Žaibu XVII






The 17th edition of KILKIM ŽAIBU will take place on 23 - 24 - 25 June by the great Lukstas lakeside by the glare of pagan bonfires – where we will again celebrate Midsummer feast for 3 days and 3 nights in true Baltic style.

With great honour we present you KILKIM ŽAIBU XVII headliner band - original inventors and founders of Black Metal – VENOM!

With the title of their second album (Black Metal, 1982) now being used to describe an entire musical genre, it’s clear that VENOM’s ground-breaking blend of raw heavy metal & punk, complete with down-to-earth humour and lyrics inspired by Satan and darker forces in general, singles them out as one of metal’s most legendary and notorious acts.

VENOM will headline KILKIM ŽAIBU at their very first show in Baltic States on June 25! They will play 90 minutes, all classics, pyro show!

There are confirmed such great and exclusive artists from all over the world – almost all of them will make their festival debut!


VENOM (UK): http://www.venomslegions.com/
BELPHEGOR (AT): https://www.facebook.com/belphegor/
NIFELHEIM (SE): https://www.facebook.com/Nifelheim.Official
SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH (AT): https://www.facebook.com/Schirenc.Plays.Pungent.Stench
THE RUINS OF BEVERAST (DE): https://www.facebook.com/The-Ruins-Of-Beverast-116265971848680/
EREB ALTOR (SE): https://www.facebook.com/ErebAltorOfficial
DIRTY SHIRT (RO): https://www.facebook.com/DirtyShirtRomania
SATURNALIA TEMPLE (SE)://:www.facebook.com/saturnaliatemple
SECTORIAL (UA): https://www.facebook.com/sectorialUA
SCYTHIAN (UK): https://www.facebook.com/ScythianUK/
ROMUVOS (IS): https://www.facebook.com/romuvos
VALKENRAG (PL): https://www.facebook.com/ValkenragBand/
HORRICANE (EE): https://www.facebook.com/horricaneband/
ESCHATOS (LV): https://www.facebook.com/eschatos.band
PROTEAN (LV): https://www.facebook.com/proteanofficial/
CATALEPSIA (LV): https://www.facebook.com/catalepsia.official/
JORYJ KŁOC (UA): https://www.facebook.com/Joryj.Kloc.wataga/
ŽALVARINIS (LT): https://www.facebook.com/ZalvarinisBand/
RASA SERRA (LT): https://www.facebook.com/rasaserra
SAULIUS PETREIKIS (LT): https://www.facebook.com/saulius.petreikis
OBSCURUS ORBIS (LV): https://www.facebook.com/obscurusorbis
GYVATA (LT): https://www.facebook.com/Gyvata/
ANDAJA (LT): https://www.facebook.com/Andaja-929804793748150/
RANA (LT): https://www.facebook.com/ranafolk
JOTVOS SŪNŪS (LT): https://www.facebook.com/siurpilis/
PILSOTS (LT): https://www.facebook.com/baltu.vikingai
PERA SUDINOI (PL): https://www.facebook.com/PeraSudinoi
KROMA KOLNA (LV): http://www.kromakolns.com/
EXERCITUS RIGENSIS (LV): https://www.facebook.com/rigensis
HEILIGENBERG (LV): https://www.facebook.com/Senā-dzivesveida-un-cīņu-klubs-Heiligenberg-554565144610174/


 Programm completed!

RUNNING ORDER is now online:
https://www.kilkimzaibu.com/en/news/kilkim-zaibu-xvii-running-order-is-online

Besides outstanding musical program there's a lot of other things to do and see: Ancient warrior fight tournament - Viking football and other strength games - Pagan village and market, Tastings of 20 sorts of local craft beer - Festival camp by sandy beach: swimming, boat/catamaran rent and other sport activities - Lectures, competitions and exhibitions - Activities for whole family.

Festival entry point will work 24 hours all days! Delicious local beer and food places will work in nonstop regime!

Thus this Midsummer weekend will be simply amazing!
COME AND JOIN US!

FULL ticket information here (1, 2, 3 day tickets, discounted tickets, children and family tickets, Iron Maiden tickets:
https://www.kilkimzaibu.com/en/tickets

Bilietų kaina – EUR 35
Bilietus platina Bilietų Pasaulis. Vėliau bilietai brangs!

http://www.bilietupasaulis.lt/lit/bilietai/festivaliai/festivalis-kilkim-zaibu-xvii-karsciausia-vasaros-saulegrizos-svente-40536/

LATVIA
Biļešu cena uz visām 3 dienām - EUR 35, Biļešu Serviss.
Vēlāk biļešu cenas celsies!


http://www.bilesuserviss.lv/lat/biletes/festivals/festivalis-kilkim-zaibu-xvii-karsciausia-vasaros-saulegrizos-svente-176913/


 ESTONIA
Tickets are EUR 35 for all 3 days, available at www.piletilevi.ee
Later prices will increase!

http://www.piletilevi.ee/est/piletid/festival/festivalis-kilkim-zaibu-xvii-karsciausia-vasaros-saulegrizos-svente-40536/

FOR ENGLISH SPEAKERS

http://www.bilietupasaulis.lt/eng/tickets/festivaliai/festivalis-kilkim-zaibu-xvii-karsciausia-vasaros-saulegrizos-svente-176913/

IRON MAIDEN IN KAUNAS ON JUNE 23

This year there are very special event in metal music life of our country. On June 23 in Kaunas Žalgirio Arena there's concert of famous English heavy metal band IRON MAIDEN as part of their new album "The Book of Souls" Word Tour. This is their only concert in Baltic States and first appearance in Lithuania!

We are happy about it and since this happens on same time of KILKIM ŽAIBU first day, we have thought about it and for convenience of those visitors who wants to see IRON MAIDEN and later go to festival - we will arrange bus transport which will take you after concert end directly from concert hall to festival site. Distance is 170 km, driving time about 2 hours. See bus contacts in respective links.

Tickets here:
http://www.bilietupasaulis.lt/lit/bilietai/koncertai/iron-maiden-the-book-of-souls-tour-174692/


 There will be special fan buses going to KILKIM ŽAIBU from Vilnius and Riga. You are able now to reserve a seat at bus both ways, see all travel details below here or pay attention to festival website.

BUSES TO KILKIM ŽAIBU

There will be special festival buses going to KILKIM ŽAIBU from Vilnius, Riga and Tallinn. Reserve your seats:

From Vilnius (Lithuania) to Iron Maiden and Kilkim Žaibu together:
https://www.facebook.com/events/1511322345853790

From Riga (Latvia) to Kilkim Žaibu directly:
https://www.facebook.com/events/999478376766446/

From Riga (Latvia) to Iron Maiden and Kilkim Žaibu together:
https://www.facebook.com/events/906126932809733

Riga map, bus stop location in Riga and ticket links: http://eventtravel.lv/ETLV/IM_2.html

From Tallinn to to Kilkim Žaibu directly:
Write to bus driver Asko: asko@@transfer1.net

Daugiau informacijos - All travel / ticket / band information here
www.kilkimzaibu.com


                      Venom -  Welcome to Hell (Anglie - satanic heavy/thrash metal)

         


                 Belphegor - Conjuring The Dead - (Rakousko - black/death metal)


                              Nifelheim - Sodomizer- (Švédsko - black/thrash)

  
       The Ruins Of Beverast - Malefica (taken from full length "Blood Vaults") - (Německo - atmospheric black/doom)


                     Ereb Altor - Twilight of the Gods - (Švédsko - pagan/black metal)


                            Saturnian Mist - The True Law - (Finsko - black metal)

 

                                                                   FB EVENT



pondělí 20. června 2016

Harakiri for the Sky mají nové lyric video/Crest of Darkness opět u My Kingdom Music



Rakouští post - depressive black metalisté Harakiri For the Sky vydají pod značkou labelu Art of Propaganda své nové album pojmenované "III: Trauma". Na pultech hudebnin bude k dostání 22.července. Duo nyní vydává své lyric video k druhé písni na albu "Funeral Dreams".



Norší black metalisté Crest of Darkness obnovili smlouvu s My Kingdom Music a chystají ke konci letošního roku vydat své nové album. Kapela s labelem spolupracovala přesně před třinácti lety.

Prohlášení labelu:
"We are absolutely delighted to be able to continue with, and build on, the strong relationship we have always had with Crest Of Darkness. We first started working together back in 2003, and we have watched the band develop its style and sound over the years, and we are very excited to be releasing their seventh full-length album towards the end of this year. We have no doubts whatsoever that the new album will push the borders of their take on extreme metal to new limits. Crest Of Darkness personal mix of black, thrash and heavy metal promises to make this the most mature and powerful album the band has ever released."

Prohlášení kapely:
"Over the years, Crest Of Darkness and My Kingdom Music seem to have grown side by side, so I'm very happy to be able to continue working with a label that understands both our music and our vision, and with whom we have always been able to have an open and constructive dialogue. Particularly as the new album is especially important to me as I've put a hell of a lot of myself and my emotions into it. I've always felt that when we are on stage, we create a sort of magic, and this time we have been able to transfer that magic to the recordings. You could say this is my personal Black Mass. We are not going to reveal too much about the album at this stage except to say that it is currently being recorded at the MLP Studio with Nils Harald Mæhlum at the helm. We worked with Mæhlum on our first albums, and we recently got together again when we recorded last year's Evil Messiah EP, and it felt natural so we decided to stick with him for the new album, and it's proven to be a very good decision."


sobota 18. června 2016

HELL FAST ATTACK festival X




Jediný festival na Moravě, zaměřený na black a pagan underground - Hell Fast Attack, již klepe na dveře se svým desátým ročníkem, jehož line - up nabídne legendární jména v podobě kapel z Ukrajiny (Kroda, Khors), nebo až z dalekého, chladného Finska (Horna, Baptism). Dále vás na tomto hvězdně obsazeném ročníku čeká pro ČR exkluzivní show v podobě kultovních Nizozemců Funeral Winds, kteří budou mít letos podobnou pozici, jako minulý rok němečtí démoni Darkened Noturn Slaughtercult. Více informací o předprodeji a hracích časech naleznete na oficiálních stránkách festivalu, či oficiálním webu. 


HFA 2016 vol. X - first confirmed bands

HORNA / Finland
KRODA / Ukraine
FUNERAL WINDS / Netherlands
BAPTISM / Finland
KZOHH / Ukraine
KHORS / Ukraine
INFESTUS / Germany/Austria
BLAZE OF PERDITION / Poland
VSPOLOKH / Russia
SARKRISTA / Germany
LUCTUS / Lithuania
STORMNATT / Austria
TARAN / Poland
SILVA NIGRA / Czech Republic
STÍNY PLAMENŮ / Czech Republic
PAČESS / Czech Republic


                              HORNA - "Black Metal Sodomy" (Finsko - black metal)

                                          

                          Kroda - Чорні Хребти Карпат (Ukrajina - pagan/black metal

                                
 

                               Baptism - Morbid Wings of Sathanas (Finsko - black metal)

                                

                                 Khors - My Cossack Way  (Ukrajina - pagan/black metal)

                                                

                    KZOHH - Massebegravelser (Ukrajina - Experimental/atmospheric black metal

                                

                     Funeral Winds - Nexion Xul - The Cursed Bloodline  (Nizozemsko - black metal)

                               
                                                                       FB event